Voluntarii implicati in activitatile Patriarhiei Romane merg in pelerinaj in Tara Sfanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Voluntarii implicați în activitățile Patriarhiei Române merg în pelerinaj în Țara Sfântă

[2018-12-03]
de Florin Nicolaie

Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale organizează în perioada 3-9 decembrie 2018 un pelerinaj în Țara Sfântă adresat voluntarilor care s-au implicat în activitățile desfășurate de Patriarhia Română.
Obiectivele acestui pelerinaj sunt ca tinerii să conștientizeze moștenirea culturală și bogăția tradițiilor specifice spațiului Ortodoxiei, precum și să se cunoască mai bine unii cu alții.
Grupul este format din 45 de persoane: 42 de participanți; un responsabil de grup, Mihai Paraschiv, și doi însoțitori, Conf. Adrian Lemeni, profesor în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București și pr. George Jambore, inspector patriarhal, având experiență în domeniul activităților cu tinerii.
În prima parte a pelerinajului, grupul de pelerini vizitează orașele Lod și Nazaret, dar și alte obiective religioase și turistice din împrejurimi:
Biserica din Lod unde se află mormântul și moaștele Sf. M. Mc. Gheorghe;
Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil și Izvorul Sfintei Fecioare Maria;
Biserica Catolică Buna Vestire ridicată pe locul unde a fost casa Sfintei Familii;
Biserica Ortodoxă din Cana Galileii.
Itinerariul va continua prin deplasarea la Biserica Ortodox㠄Schimbarea la Faț㔠din Muntele Tabor, apoi la Biserica de pe Muntele Fericirilor, ruinele orașului Capernaum, Biserica Ortodoxă din Capernaum, „Tabgha”, Biserica „Sf. Petru” etc.
În cea de a doua parte a pelerinajului tinerii vor vizita numeroase obiective din Ierusalim și Betleem, între care Biserica Învierii și Sfântul Mormânt.
Pelerinajul este organizat cu sprijinul Agențiiei de Pelerinaje Basilica Travel.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 144, Ultimul acces: 2019-05-24 18:45:01