Vizita Cardinalului Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ la Institutul Teologic din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizita Cardinalului Luis Francisco Ladaria Ferrer SJ la Institutul Teologic din Iași

[2019-04-09]
vizită la Institutul Teologic
Joi, 4 aprilie 2019, la o zi după ce i-a fost decernat titlul doctor honoris causa de către Universitatea „A. I. Cuza” din Iași, Cardinalul Luis Francesco Ladaria Ferrer SJ, prefect al Congregației pentru Doctrina Credinței și președinte al Comisiei Pontificale Ecclesia Dei și al Comisiei Pontificale Biblice din Vatican, a vizitat comunitatea Institutul Teologic din Iași, împreună cu PS Petru Gherghel, Episcop de Iași; PS Aurel Percă, Episcop auxiliar de Iași; PS Miguel Maury Buendia, Nunțiu apostolic; și Mons. John Kennedy, directorul Biroului Disciplinar al Congregației pentru Doctrina Credinței.

La ora 8, Cardinalul Ladaria a celebrat Sfânta Liturghie în capela seminarului, în mijlocul comunității: părinți formatori și profesori, seminariști și surori. În cadrul acestei Liturghii a oferit un cuvânt de învățătură despre mărturia pe care o dă Tatăl despre Fiul Său, mărturie contrapusă idolilor de atunci, dar și idolilor de astăzi: puterea, senzualitatea, banii… În fața acestei mărturii trebuie să ne deschidem inima spre a o primi și spre a deveni noi înșine mărturisitori ai lui Cristos.
Excelența Sa a avut apoi o întâlnire la ora 9.30 cu preoții și o întâlnire cu seminariștii la ora 10 în Aula Magna. Pentru seminariști a avut vorbe de încurajare pentru parcursul lor de formare în seminar. A îndemnat la o atentă preocupare pentru formarea spirituală, umană și intelectuală. De asemenea, a cerut ca timpul petrecut în seminar să fie un timp de bucurie, de seninătate, pentru că numai astfel poate fi trăită cu adevărat vocația. În acest sens ne-a oferit exemplul propriei sale vocații. Același mesaj, alături de informații cu privire la activitatea Congregației pentru Doctrina Credinței, ni l-a oferit și Mons. John Kennedy. (Ciprian Fechetă pentru infosapientia.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 152, Ultimul acces: 2019-06-16 16:04:03