Ministrul pentru romanii de pretutindeni s-a intalnit cu Arhiepiscopul Ciprului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ministrul pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu Arhiepiscopul Ciprului

[2019-04-09]
de Gheorghe Anghel

Natalia Intotero, Ministrul pentru românii de pretutindeni (MRP), s-a întâlnit vineri, 5 aprilie 2019, cu Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, la reședința arhiepiscopală din Nicosia.
Evenimentul a făcut parte din vizita oficială pe care ministrul a efectuat-o în Republica Cipru, în perioada 4-7 aprilie, informează ministerul printr-un comunicat de presă.
În cadrul întrevederii, Natalia-Elena Intotero a făcut referire la colaborarea foarte bună dintre MRP și cultele religioase.
Ministrul a reamintit de parteneriatele semnate cu Biserica Ortodoxă Română, dar și cu alte culte.
Oficialul român a punctat importanța spiritualității și rolul bisericii în viața cetățenilor români aflați peste hotare, discuțiile abordând și tema relației foarte bune dintre Biserica Ortodoxă Română și Biserica ortodoxă din Cipru.
Pe parcursul deplasării în Cipru, Natalia Intotero a vizitat școlile românești din Limassol și Nicosia, unde s-a întâlnit cu elevi, părinți și cadre didactice.
Ministrul a reiterat nevoia de menținere și promovare a limbii române, ca element identitar. Domeniul educației reprezintă un domeniu prioritar pentru MRP în vederea susținerii identității lingvistice, naționale și culturale a românilor de pretutindeni.
În încheierea vizitei de lucru în Republica Cipru, duminică, ministrul Natalia-Elena Intotero a asistat la Sfânta Liturghie oficiată în parohia ortodoxă româneasc㠄Sfântul Pavel”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 126, Ultimul acces: 2019-06-18 17:05:39