Patriarhul Daniel a primit vizita domnului Samuel Brownback, Ambasadorul american pentru libertate religioasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul Daniel a primit vizita domnului Samuel Brownback, Ambasadorul american pentru libertate religioasă

[2019-05-10]
de Gheorghe Anghel

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în vizită la Reședința Patriarhală, vineri, 10 mai 2019, pe Excelența Sa, domnul Samuel Brownback, Ambasadorul pentru libertate religioasă din Departamentul de Stat al SUA, care a fost însoțit de doamna Abigail Rupp, adjunctul ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, domnul Riley Barnes și doamna Pauletta Walsh, membri ai cabinetului ambasadorului american pentru libertate religioasă și domnii Darrin Kowitz și Alexandru Climescu, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.
Delegația americană a avut întâi o întâlnire la Palatul Patriarhiei cu delegația Bisericii Ortodoxe Române condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
În cadrul discuțiilor, domnul Samuel Brownback a precizat faptul că se află în România din partea Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, cu dorința de a dezvolta relațiile cu lumea ortodoxă.
Excelența Sa a precizat faptul că a vizitat deja Sfântul Munte Athos, Grecia și Bulgaria, iar după vizita în România va merge și în Republica Moldova. În întreaga sa activitate politică de membru al Congresului, senator, și guvernator, a apărat valorile creștine, a promulgat măsuri legislative pro-viață, înțelegând necesitatea de a exista o mărturie creștină și comunități creștine puternice în societate. Mai mult, a spus domnia sa, intenția sa ca ambasador pentru libertate religioasă este de a extinde colaborarea cu Bisericile ortodoxe din America și din lumea întreagă.
Înaltpreasfințitul Părinte Nifon și-a exprimat bucuria pentru această deschidere care poate duce la o mai bună cunoaștere a realităților din lumea ortodoxă, o lume fidelă valorilor sale tradiționale, însă, în același timp deschisă spre societatea contemporană. Înaltpreasfinția Sa a menționat nevoia de mărturie și unitate creștină în fața tendințelor agresive ideologice, de secularizare și ateism.
În cadrul întâlnirii a fost abordată problema urgentă a creștinilor din zonele unde există persecuții pe motive religioase. Statele Unite ale Americii dezvoltă proiecte internaționale de reconstruire și dezvoltare a comunităților religioase din zonele care au fost afectate de conflicte militare.
În acest sens, domnia sa a lansat Bisericilor Ortodoxe invitația de a se implica în această activitate, mai ales că acest tip de slujire corespunde vocației Bisericii pe de o parte, iar pe de altă parte Biserica Ortodoxă beneficiază de acces istoric la acele zone.
Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a amintit faptul că în Orientul Mijlociu creștinii ortodocși reprezintă o minoritate religioasă foarte expusă persecuțiilor și a exprimat nevoia lor de a fi ajutate material și de a fi încurajate.
La finalul întrevederii, ambele delegații au fost primite de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în Reședința Patriarhală, unde au fost prezentate concluziile întâlnirii de la Palatul Patriarhiei.
Biroul de presă al Patriarhiei Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 304, Ultimul acces: 2020-06-03 17:10:32