4 Dupa incendiu, mai multi pompieri au ajutat Manastirea Ramet in timpul liber: Trebuie sa stingi si focul ramas in sufletul oamenilor
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2019 BISERICI.org

Noutăți în... e-mail!

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

După incendiu, mai mulți pompieri au ajutat Mănăstirea Râmeț în timpul liber: Trebuie să stingi și focul rămas în sufletul oamenilor

[2019-07-11]
de Gheorghe Anghel

„Să nu consideri niciodată că ți-ai terminat treaba atunci când ai stins un incendiu. Întotdeauna trebuie să ai grijă să stingi și focul rămas în sufletul oamenilor, abia atunci poți spune că ți-ai făcut datoria până la capăt”, a scris miercuri pe Facebook Ovidiu Costea, unul dintre pompierii care a participat la stingerea incendiului de la Râmeț, apoi s-a întors în timpul liber să ajute obștea mănăstirii.
Pompierul de la ISU Alba Iulia nu a fost singur, ci a fost însoțit de alți colegi care și-au sacrificat o zi liberă și au revenit la mănăstire pentru a le ajuta pe maicile de la Râmeț.
Mănăstirea Râmeț a fost afectată în data de 5 iulie de un incendiu care a distrus acoperișul uneia dintre clădirile anexe așezământului monahal, însă prin intervenția rapidă a pompierilor incendiul a fost stins și nu au fost înregistrate victime.
În postarea de pe contul de socializare, Ovidiu Costea a mărturisit că la finalul intervenției, „după 13 ore de luptă cu focul, un fum dens și înecăcios, temperaturi care topeau la propriu casca din cap și masca de pe față, după alte 15 ore de supraveghere și de înlăturare a efectelor negative generate de incendiu”, a primit un telefon de la Mănăstirea Râmeț.
„La telefon, o voce de măicuță, mi-a spus: Vă sun din partea maicii starețe…Slavă Cerului că nu a murit nimeni și asta datorită vouă…Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi!”.
Indiferent de focul stins, în sufletele oamenilor rămâne deznădejdea și amărăciunea, lipsa speranței și neputința
– Ovidiu Costea
După ce a primit telefonul, Ovidiu Costea și-a dat seama că, de fapt, misiunea lor nu se încheiase.
„Am ajuns acasă, mi-am strâns în brațe copilul și parcă lipsea ceva, era ceva ce-mi depășea puterea de întelegere, însă cu toate astea simțeam că nu mi-am făcut datoria până la capăt așa cum am fost învățat!”.
În acel moment și-a sunat colegii și i-a rugat să meargă împreun㠄să dea o mână de ajutor la mănăstire”.
„Nu-i putem lăsa pe oameni singuri, au nevoie de ajutor’’.
Ajutorul oferit de pompieri a fost important pentru obștea mănăstirii. Foto credit: Ovidiu Costea.
„Nu mare mi-a fost mirarea când și colegii mei mi-au confirmat că deja se gândiseră și ei la același lucru și chiar se organizau pentru ziua de luni!’’
În finalul postării, Ovidiu le-a mulțumit colegilor săi și i-a felicitat: „Cu astfel de oameni România nu moare’’.
Deși incendiul a produs multe pagube materiale, prin intervenția pompierilor nu a fost înregistrată nicio victimă.
De asemenea, Arhiepiscopul Alba Iuliei a vizitat așezământul monahal după incendiu și le-a asigurat pe maicile de la Râmeț de sprijinul financiar al Arhiepiscopiei.
Mănăstirea Râmeț este printre cele mai vechi așezăminte monahale ortodoxe din Transilvania.
Potrivit tradiției, mănăstirea este ctitoria călugărilor Ghenadie și Romulus, din anul 1214.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 970, Ultimul acces: 2019-12-09 08:57:55