Consolidarea cooperarii, tema principala a intalnirii dintre CROCEU si PPE - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Consolidarea cooperării, tema principală a întâlnirii dintre CROCEU și PPE

[2019-10-04]
de Gheorghe Anghel

Agenda evenimentelor pentru 2020 și posibilitățile de consolidare a cooperării au fost discutate joi, la Bruxelles, în cadrul întâlnirii dintre CROCEU și reprezentanți ai Partidului Popular European (PPE).
Romain Srasser, conducătorul departamentului de dialog intercultural și religios al Grupului PPE din Parlamentul European, a prezentat lucrările actuale și proiectele viitoare ale PPE în domeniile de interes pentru Biserică.
Reprezentanții CROCEU l-au informat pe Romain Srasser cu privire la prioritățile lor pentru următoarele luni și la modalitățile prin care cooperarea cu PPE ar putea fi consolidată în continuare în beneficiul cetățenilor europeni.
Fondat în anul 2010, Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (în lb. engleză, Committee of the Representatives of the Orthodox Churches to European Union – CROCEU) reunește reprezentanții la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Patriarhiei Bulgariei, Bisericii Ciprului și Bisericii Greciei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 286, Ultimul acces: 2020-05-30 22:26:07