Procesiune cu moastele Sfantului Andrei Saguna la Sibiu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Procesiune cu moaștele Sfântului Andrei Șaguna la Sibiu

[2019-11-30]
de Sorin Ionițe

Mulțimi de credincioși, pelerini din protopopiatele Arhiepiscopiei Sibiului și din alte eparhii ale Mitropoliei Ardealului au participat vineri seară, 29 noiembrie 2019, la slujba Privegherii oficiată în seara dinaintea hramului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, ocrotitorul Transilvaniei.
Slujba Vecerniei și Litia au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de clerici.
Priveghere în cinstea Sf. Andrei Șaguna la Catedrala din Sibiu. ©Mitropolia Ardealului
Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul studenților de la Facultatea de Teologie Ortodox㠄Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre, informează Mitropolia Ardealului.
Icoană cu reprezentarea Sfântului apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. ©Mitropolia Ardealului
După Vecernie și Litie a urmat procesiunea prin cetatea Sibiului cu icoana și moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna. Jandarmi și militari sibieni au purtat făclii și au însoțit soborul în procesiunea de pe străzile din centrul istoric al orașului.
IPS Laurențiu la procesiunea cu moaștele Sf. Andrei Șaguna. ©Mitropolia Ardealului
La final, pe treptele Catedralei mitropolitane, Mitropolitul Laurențiu a citit rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, iar apoi programul liturgic a continuat cu slujba Utreniei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 210, Ultimul acces: 2020-08-10 13:50:48