Mobilizare exemplara in achizitionarea unei case pentru opt copii orfani din Barsana - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mobilizare exemplară în achiziționarea unei case pentru opt copii orfani din Bârsana

[2019-11-29]
de Mihail Mere-Albe

Opt copii din Bârsana, rămași orfani după moartea tatălui, vor avea o nouă locuință prin implicarea Sectorului social-filantropic al Episcopiei Maramureșului, a primarului comunei, a doamnei director a școlii din localitate, a stareței Mănăstirii Bârsana și a preotului paroh din comună.
Decizia de achiziționare a unei case a fost luată în urma vizitei Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, în 8 noiembrie, la familia Bența, îndoliată după moartea singurului sprijin, informează Sectorul social-filantropic și misionar al Episcopiei Maramureșului.
Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului a oficiat cu acest prilej o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate la încăperea în care locuiesc momentan.
Sfințirea încăperii în care locuiește actualmente familia Bența. Foto credit: Sectorul social-filantropic al Episcopiei Maramureșului/ Facebook
Deoarece, actuala locuință este prea mică, va fi achiziționată o casă pentru a susține financiar și educațional pe cei opt copii și pe mama lor.
În urma morții tatălui, opt copii, cel mai mic dintre ei de 9 luni, iar cel mai mare de 12 ani, au rămas doar cu mama, casnică, locuind într-o încăpere construită din donațiile localnicilor.
Până în acest moment au fost strânși aproximativ 30.000 de euro, fiind nevoie de încă 40.000 de euro.
Cei care doresc să contribuie o pot face în contul RO39CRCOX250200000369433 deschis pe numele Bența Lenuța Maria la Banca Cooperatistă Tisa.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 106, Ultimul acces: 2020-07-05 13:06:10