Sfanta Lumina a ajuns in Romania. „Va lumina noaptea Sfintei Invieri, rasplatind evlavia credinciosilor” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sfânta Lumină a ajuns în România. „Va lumina noaptea Sfintei Învieri, răsplătind evlavia credincioșilor”

[2021-05-01]
de Gheorghe Anghel

Sfânta Lumină a ajuns sâmbătă la București. Aeronava a aterizat pe aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, în jurul orei 19:00.
Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan, cel care a adus Sfânta Lumină, a fost întâmpinat de o delegație condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Dăm slavă lui Dumnezeu că și anul acesta pământul care a fost luminat cu lumina Evangheliei de către unul dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos a fost din nou binecuvântat cu lumina Sfintei Învieri adusă de la Ierusalim”, a declarat Preasfinția Sa pentru Agenția de știri Basilica.
„Această Sfântă Lumină, dusă către Catedrala Patriarhală și în diferite locuri ale țării, în catedrale, în mănăstiri și biserici, va lumina noaptea Sfintei Învieri răsplătind evlavia, dragostea, lacrimile și pocăința celor care prin fapte bune, prin virtuți, nădejde neclinitită în milostivirea lui Dumnezeu s-au pregătit pentru întâmpinarea acestei sărbători”, a afirmat ierarhul.
Preasfinția Sa a reamintit că Mântuitorul Iisus Hristos este Lumina cea adevărată care luminează pe tot omul cel ce vine în lume.
„Știm că Hristos Domnul a umplut de lumină și bucurie tot pământul prin venirea Sa în trup, făcându-Se asemenea oamenilor în afară de păcat. El a luminat ochii orbilor, inimile ucenicilor și le-a îndreptat către propovăduirea Evangheliei, când ca un Om, în același timp și Dumnezeu fiind, a luminat cele de sub pământ prin pogorârea cu sufletul la iad și apoi a poruncit ca lumina Evangheliei să fie dusă de ucenicii și Apostolii Săi până la marginile lumii”.
Pe aeroport au fost prezenți reprezentanți ai eparhiilor care vor duce Sfânta Lumină în țară.
În intervalul orar 19.30 – 20.30, va avea loc, pe Colina Bucuriei, procesiunea primirii Sfintei Lumini de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la Catedrala Patriarhală.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 49, Ultimul acces: 2021-05-15 04:37:32