La baza culturii europene se afla un patrimoniu religios inestimabil, spune Mitropolitul Ardealului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La baza culturii europene se află un patrimoniu religios inestimabil, spune Mitropolitul Ardealului

[2021-07-09]
de Gheorghe Anghel

„La baza culturii europene se află un patrimoniu cultural, lingvistic și religios inestimabil, valoarea acestuia fiind caracterizată și de pluralism”, a precizat Mitropolitul Ardealului în mesajul transmis cu prilejul seminarului „Patrimoniu cultural. Valoare. Perspective”, desfășurat joi la Pavilionul Muzeal Multicultural din Dumbrava Sibiului.
Evenimentul face parte din manifestările „ASTRA Multicultural”, organizate de instituția muzeală din Sibiu în perioada 8-11 iulie 2021.
Ierarhul a subliniat că ideea moștenirii ca resursă valoroasă pe care societatea europeană, dar și cea românească, caută o conserve și să o transmită generațiilor viitoare, „este esențială în cazul patrimoniului cultural în general și al celui religios în special”.
„Despre acest patrimoniu știm multe, iar prin colaborarea dintre centrul de restaurare al Mitropoliei Ardealului și CNM ASTRA reușim să îl salvgardăm, să îl conservăm și să îl oferim comunității tocmai pentru a sublinia importanța asumării identității culturale naționale și religioase de către generațiile viitoare”, notează Mitropolitul Laurențiu.
Mesajul ierarhului a fost transmis de pr. Emanuel Tăval㠖 Consilier cultural al Arhiepiscopiei Sibiului.
Mitropolia Ardealului va organiza, în toamna anului 2024, reuniunea Consortium for State and Church Research, ca organism asociat al Comisiei Europene.
Evenimentul va fi organizat împreună cu Facultatea de Drept a Universității «Lucian Blaga» din Sibiu și cu CNM ASTRA și are ca obiectiv analiza legislațiilor naționale din statele membre ale Uniunii Europene în domeniul protecției patrimoniului religios mobil și imobil și identificarea modalitățile de îmbunătățire.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2021-07-25 08:34:15