Noua macheta a ansamblului Catedralei Nationale. Autorul a lucrat la ea un an si jumatate - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Noua machetă a ansamblului Catedralei Naționale. Autorul a lucrat la ea un an și jumătate

[2021-07-09]
de Sorin Ionițe

O nouă machetă a ansamblului arhitectonic al Catedralei Naționale a fost prezentată vineri, 09 iulie. Aceasta a fost realizată de Valentin Zaharia, la solicitarea și cu sprijinul financiar al domnului Marian Pandilică.
Lucrarea este confecționată din bețe de chibrit și alte tipuri de materiale specifice. Valentin Zaharia a mai realizat în trecut alte două machete ale Catedralei, pe care le‑a dăruit Patriarhiei Române.
Din cauza complexității detaliilor, realizarea celei de‑a treia machete a durat aproximativ un an și jumătate, notează Ziarul Lumina.
Marian Pandilică îi prezintă macheta Pr. Ionuț Gabriel Corduneanu – Vicar Administrativ Patriarhal. ©Ziarul Lumina
Cele două persoane care au făcut posibilă această realizare au primit joi, din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Diploma de Onoare „Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României”, insigne cu Catedrala Națională, dar și invitația de a participa la prima Sfântă Liturghie care va fi oficiată în catedrală după recepția lucrărilor.
Toate cele trei machete realizate de domnul Valentin Zaharia vor fi expuse ulterior în Muzeul Catedralei Naționale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 32, Ultimul acces: 2021-07-25 19:29:14