Preoti si credinciosi din Protoieria Ramnicu Sarat au donat 50 de litri de sange - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Preoți și credincioși din Protoieria Râmnicu Sărat au donat 50 de litri de sânge

[2021-07-10]
de Sorin Ionițe

Protoieria Râmnicu Sărat a organizat joi, 8 iulie 2021, o nouă acțiune de donare de sânge, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău și Primăria municipiului Râmnicu Sărat.
Activitatea s-a desfășurat într-un spațiu pus la dispoziție de Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din localitate și a reunit peste 100 de clerici și credincioși, informează Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei.
„Acțiunea a avut un real succes, întrucât participarea a fost numeroasă, preoții protoieriei noastre implicându-se alături de enoriași. Astfel, din cele aproximativ 120 de persoane, potrivit bonurilor de ordine eliberate, doar 100 au donat, ajungându-se la o cantitate de sânge de circa 50 de litri”, a declarat părintele protopop Cristian Asănache.
©Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei
Echipei Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău i s-au alăturat 8 tineri voluntari, selectați de Primăria Râmnicu Sărat.
Activitatea face parte din campania națională Donează sânge, salvează o viață!, inițiată de Patriarhia Română, prin intermediul căreia, din anul 2013 și până în prezent, au fost colectați peste 19.000 de litri de sânge.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2021-07-25 19:53:19