Jubileul de 25 de ani de la hirotonire al Mons. Angelo-Narcis Pop - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Jubileul de 25 de ani de la hirotonire al Mons. Angelo-Narcis Pop

[2021-09-09]
La 8 septembrie 2021, în sărbătoarea Nașterii Preacuratei Fecioare Maria, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general al Eparhiei de Lugoj și paroh în parohia Lugoj III, a sărbătorit 25 ani de slujire preoțească (jubileul preoțesc de argint). La Sfânta Liturghie, alături de Preasfințitul Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar general, pr. prot. on. Ioan Pop, parohul Catedralei și pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița.

Cuvântul de învățătură pe marginea Evangheliei sărbătorii a fost rostit de Preasfințitul Alexandru. Pornind de la versetul „a căutat la umilința servitoarei Sale, iată de acum mă vor ferici toate neamurile” (cf. Lc 1,48), Preasfinția Sa i-a îndemnat credincioși să urmeze modelul de umilință Preacuratei Fecioare Maria. „Să imităm virtuțile Sfintei Fecioare Maria de ascultare, de umilință, trăirea profundă în comuniune cu Dumnezeu, Creatorul a toate”, a spus PS Alexandru. Preasfințitul Alexandru i-a oferit Mons. Angelo o diplomă de excelență la 25 de ani de preoție, în semn de apreciere pentru constanta mărturisire a credinței catolice și a activității pastorale. Mons Angelo a mulțumit în primul rând lui Dumnezeu pentru acești 25 de ani, a mulțumit Preasfințitului Alexandru pentru hirotonire și pentru că i-a acordat întreaga sa încredere. A mulțumit soției și celor doi copii care au fost alături de el în această perioadă. Nu în ultimul rând a mulțumit tuturor celor care au participat la Sfânta Liturghie.
În decursul celor 25 de ani de slujire în via Domnului, Mons. Angelo a îndeplinit mai multe misiuni, dintre care amintim: A predat Teologie Morală și Pastorală studenților de la Institutul Teologic de Grad Universitar „Bunavestire” Blaj, în perioada 1998-2000; a fost Vicar episcopal cu probleme pastorale și administrative în perioada 2004-2005; a slujit în parohiile: Timișoara IV, între anii 1997-2000 și Izvin (1996-2006); a fost o vreme misionar pentru românii din Banatul Sârbesc, la Marcovăț; din anul 2005 este paroh al parohiei Lugoj III „Sfânta Ioana Antida”, construind o biserică nouă; s-a ocupat de reamenajarea Casei Memoriale Episcop „Ioan Ploscaru” în urma lucrărilor ample de restaurare și îmbunătățire a construcției imobilului; la 1 noiembrie 2004, a fost numit Vicar General al Eparhiei de Lugoj, funcție deținută și în prezent; din anul 2010 a fost numit Asistent Spiritual AGRU Eparhial Lugoj. (ipod. Raimondo-Mario Rupp pentru EpiscopiaLugoj.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 50, Ultimul acces: 2021-09-22 07:01:08