Banii pentru Catedrala Mantuirii Neamului vor fi alocati din rezerva bugetara a Guvernului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Banii pentru Catedrala Mantuirii Neamului vor fi alocati din rezerva bugetara a Guvernului

[2008-01-10]
Banii alocati proiectului "Catedrala Mantuirii Neamului" vor fi alocati din rezerva bugetara a Guvernului si nu de la Ministerul Culturii si Cultelor, potrivit ministrului Adrian Iorgulescu.

Iorgulescu a amintit ca, atunci cand s-a discutat initiativa legislativa care propunea finantarea Catedralei Mantuirii Neamului din banii de la buget, guvernul s-a opus, dar, ulterior, initiativa a fost aprobata.

Iorgulescu a spus ca banii pentru Catedrala Mantuirii Neamului sunt esalonati pe 8-9 ani, timpul estimat pentru terminarea edificiului. Ministrul culturii si cultelor a mentionat ca, in 2008, nu este alocata nicio suma de la buget pentru construirea Catedralei ci doar pentru proiect.

Astfel, Biserica Ortodoxa Romana trebuie sa inceapa faza de proiect a Catedralei, faza care ar putea dura aproximativ doi ani. "Ar trebui facut un concurs national, chiar international pentru acest proiect", a declarat Iorgulescu pentru NewsIn, dar a mentionat ca aceasta decizie trebuie luata de beneficiarul proiectului, anume de BOR.

Sursa: www.NewsReport.ro


Contor Accesări: 989, Ultimul acces: 2021-06-19 15:45:40