Pr. Iosif Tiba: Ingredientele fericirii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Iosif Tiba: Ingredientele fericirii

[2008-01-10]
Editura Galaxia Gutenberg a publicat în 2007 lucrarea 'Ingredientele fericirii', cu subtitlul 'Ce trebuie să știm ca să fim fericiți', a pr. Iosif Tiba, profesor de ecleziologie la Institutul Teologic Romano-Catolic Sf. Tereza din București, absolvent al Institutului Teologic din Iași cu specializările urmate în Belgia și Toulouse. Cartea de 125 de pagini poate fi comandată de pe situl GalaxiaGutenberg.ro la prețul de 9,5RON.
'În aceste pagini', ne explică chiar autorul, 'în mod succint, fără a epuiza temele și subiectele pe care le medităm, vom încerca să trecem în revistă diferitele etape ale vieții, care ne conduc spre ceea ce căutăm cu adevărat: Dumnezeu. Vom încerca să atingem acele puncte de trecere obligatorii ale oricărei vieți ce caută fericirea. Iar creștinismul am putea spu ne că este calea spre fericire. Există și alte căi propuse de societate ca fiind fericirea, iar acestea se numesc materialism, individualism, scientism, carieră, bani, putere, confort, etc. Cu toții suntem sau ne vom confrunta cu aceste lucruri într-o zi sau alta.'
Cartea are nouă capitole, după cum urmează: I. Pe cine căutăm? Ce vrem? II. Ingrediente pentru a găsi ceea ce căutăm; III. Fericirea este întâlnirea cu cineva; IV. A privi și a contempla: pe cine, ce? V. Oxigenul fericirii: Rugăciunea; VI. Cineva nu vrea să ne rugăm: cine și de ce? VII. Lupta spirituală drum spre fericire; VIII. Vocații și stări de viață în Biserică; IX. Concluzie neterminată.
(Sursa: vezi aici)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 923, Ultimul acces: 2021-06-19 15:33:55