Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Iași

[2008-01-17]
Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor va avea loc în perioada 18-25 ianuarie. În toate bisericile se vor face rugăciuni speciale pentru unitatea creștinilor. Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor de anul acesta crește în intensitate prin faptul că se împlinesc o sută de ani de când a fost inițiată.
La Iași, anul trecut această perioadă de rugăciune a început într-o biserică ortodoxă. Potrivit tradiției alternanței, anul acesta va începe într-o biserică romano-catolică și se va încheia într-o biserică ortodoxă. La unele dintre momentele de rugăciune ecumenică vor participa ierarhii celor două Biserici (vineri și sâmbătă, 18 și 19 ianuarie). Rugăciunea comună va fi un bun prilej în care va spori și se va întări dragostea frățească. Întâlni ri ecumenice vor fi la Roman, Bacău, Onești, Huși, precum și în alte localități.
În unele părți ale României, "Rugăciunea pentru unitatea creștinilor" este observată de mult timp: prima celebrare datează din 1964 și de atunci ea este reluată în fiecare an. Timp de mai mulți ani, creștinii au avut obiceiul de a se întâlni, și unii responsabili ai Bisericilor se reîntâlnesc de atunci în fiecare an cu ocazia rugăciunilor pentru unitate. În centrul celebrării ecumenice propuse pentru Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor 2008 se află tema aleasă pentru acest an: "Rugați-vă fără încetare" (1Tes 5,17).
Proiectul inițial al textelor și rugăciunilor pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitate de anul acesta a fost pregătit de un grup ecumenic compus din reprezentanți ai diferitelor Biserici din Graymoor (SUA), locul unde s-a desfășurat pentru prima dată octava pentru unitatea Bisericii (18-25 ianuarie 1908).
De-a lungul t i mpului, în Biserica lui Cristos au apărut numeroase diviziuni. În loc să împărtășească același spirit și același scop, creștinii de multe ori au acționat unii împotriva altora. Care sunt bogățiile spirituale pe care Bisericile le au în comun? Ceea ce unește este mai puternic decât ceea ce desparte? Ce mijloace ne stau la îndemână pentru a întări unitatea Bisericii? Sunt întrebări asupra cărora creștinii vor reflecta în întâlnirile care vor avea loc în perioada 18-25 ianuarie. (Biroul de presă al Diecezei Romano-Catolice de Iași, semnează pr. Cornel Cadar)
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 922, Ultimul acces: 2021-06-19 18:48:20